Centrale ligging

Overal dichtbij

Nieuw-Lekkerland ligt in de gemeente Molenwaard, ten zuiden van de Lek, die door het Zuid-Hollandse polderlandschap meandert.

De gemeente Molenwaard bestaat uit de Zuid-Hollandse gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Het ligt in het noorden van de Alblasserwaard en telt in totaal zo’n 30.000 inwoners, verspreid over 126 km², in twaalf dorpen en één stad.
De gemeente Molenwaard heeft een gunstige ligging. Het gebied is verbonden door uitstekende fietspaden en prachtige wandelroutes, en is goed bereikbaar per auto, bus of trein. De prachtige molens van Kinderdijk kunt u zo prima met de fiets bereiken.
Door de nabijheid van de A15 en A16 liggen de binnenstad van Dordrecht (met om het jaar Dordt in Stoom) en Rotterdam (met o.a. de Markthal, de Euromast en het centrum) op een steenworp afstand.

Nieuw-Lekkerland

Waterrijk wonen

Wonen in Nieuw-Lekkerland betekent rustig leven met veel buitenruimte, met een rijke historie, goede voorzieningen in een prachtig landschap.

Molenwaard dankt haar naam aan de talloze windmolens die op haar grondgebied staan, waaronder de beroemde Kinderdijkse molens. Het is een waterrijk gebied dat voor ongeveer 10% bestaat uit meren en vaarten.
De polders en het waterland zijn een schitterend decor voor een heerlijke picknick, of ontspannen wandeling, boottocht of fietsroute met vrienden en familie.

Er zijn goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en vrije tijd.
De gemeente Molenwaard is de eerste Nederlandse gemeente zonder stenen gemeentehuis maar met optimale online diensten. Het resultaat? Een gemeente die haar burgers en ondernemers dichtbij, digitaal en persoonlijk van dienst is.

© Copyright 2020 - Nuova Venezia | Waterrijk wonen in Nieuw-Lekkerland | Bekijk dit project op Funda